Skipiste tussen morzine en avoriaz

Op naar Portes du Soleil!

Route en tol

De route naar Portes du Soleil gaat deels over Franse tolwegen en de tol kosten bedragen € 35,- voor een enkele reis. Je gaat niet door Zwitserland dus een vignet is niet nodig. Wel moet je een milieu sticker op je auto plakken, deze kost € 3,11 + € 4,51 verzendkosten. Je kunt er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden maar dan duurt de reis 1 uur langer.

Autoroute naar Portes du Soleil

De afstand van Utrecht tot Portes du Soleil is ± 1.000 km en de reistijd bedraagt ± 10:30 uur.

Met de trein naar Portes du Soleil

Ook de trein is een mogelijkheid om lekker ontspannen in Portes du Soleil te komen. Het dichtstbijzijnde station is Champéry, een trein ticket boek je bijvoorbeeld via NS International. Een retourtje van Utrecht naar Champéry is er al vanaf € 100,-. De reis duurt ongeveer 11 á 12 uur en je moet 4 keer overstappen. De resterende reistijd van Champéry naar Portes du Soleil bedraagt 1:30 uur. Je kunt je weg vervolgen met de bus of met een taxi.

Ticketprijzen

Met de bus naar Portes du Soleil

Wil je op wintersport of zomervakantie naar Portes du Soleil dan kun je een busreis inclusief accommodatie boeken bij Sunweb. Je kunt ook een losse busreis boeken bij Interbus.

Bekijk busreizen

Vliegtuig

Wil je nog sneller in Portes du Soleil zijn, neem dan het vliegtuig naar Genève. De vluchttijd van Amsterdam naar Genève is 1:20 uur. Daarna is het nog 133 km (1:44 minuten) reizen per taxi of bus. 

Plattegrond Portes du Soleil

Avoriaz, Châtel, Les Gets en Morzine liggen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Avoriaz ligt op een hoogte van 1.800 meter en heeft 250 inwoners. Châtel ligt op 1.053 meter en heeft 1.183 inwoners, Les Gets ligt op 900 meter en heeft 1.257 inwoners. Morzine ligt op 890 meter en heeft 2.895 inwoners.