Avoriaz

Hoog boven het dal van Morzine bevindt zich aan de grens met Zwitserland, Avoriaz. Avoriaz is een prachtig skigebied gelegen op een hoogte tussen de 1.800 en 2.466 meter. Al op het moment van aankomst heeft het een betoverend effect op al haar bezoekers.

Snowboard Park in Avoriaz
Snowboard Park in Avoriaz

Het plaatsje gaat volledig op in de omgeving door zijn met hout beklede appartementen en chalets. Avoriaz is een klasse apart in het hart van Portes du Soleil. Op deze autovrije locatie vind je arrensleeën die overal dwars door het gebied rijden en het gebied delen met skiërs, kinderen op sleeën en après-skiërs die van de berglucht genieten.

Wintersport

Avoriaz is het hoogstgelegen resort in het hartje van Portes du Soleil. Je kunt alle resorts vanaf dit skigebied bereiken. Het omliggende skigebied is ideaal voor alle leeftijden dankzij een breed aanbod aan activiteiten. Het hoogste punt van Avoriaz is Les Haute Forts (2.466m) met een betoverend uitzicht op de Mont Blanc. Snowboarders en freestyle skiërs hebben keuze uit 5 funparks en 1 half pipe. Bij Snowpark The Stash kunnen ze alles uit de kast halen.

Après ski

Na het skiën kun je heerlijk ontspannen in het luxe zwembad Aquariaz of gebruik maken van de wellness faciliteiten. Bowlen, 's avonds rodelen en schaatsen zijn leuke activiteiten voor het hele gezin. Wil je feesten en van dé echte après-ski genieten? De bekendste en drukste uitgangsplekken van Avoriaz zijn Le Shooters en La Cabane. Als je echt los wilt gaan, kun je terecht in Le Yak. De gemiddelde sluitingstijd is twee uur 's nachts maar Le Yak sluit pas om vier uur.

Plattegrond Avoriaz