Dorpje Portes du Soleil

Charmant traditioneel dorpje

Montriond

Een ideale locatie voor wintersportliefhebbers in Portes du Soleil. Montriond biedt een internationaal beroemde skigelegenheid met alle charme van een traditioneel dorpje.

Het dorp

In Montriond kom je l’Abricotine tegen, één van de langste ritten in Portes du Soleil. Bijna 8 km aan piste helemaal tot aan de kabelbaan van Ardent dicht bij de Frans-Zwitserse grens. Op deze route kom je Lake Montriond tegen. Bergafwaarts nemen skiërs graag een pauze bij het beroemde besneeuwde dorpje Les Lindarets, waar er altijd wel een speciale maaltijd te wachten staat. Vanuit hier kun je kiezen om verder te gaan genieten richting het Franse Avoriaz of steek de grens over naar het Zwitserse Les Crosets. Montriond heeft een directe aansluiting met Les Gets, Avoriaz, Morzine en Jean d’Alps. Als een mooie locatie voor liefhebbers van de culinaire keuken slaagt Montriond er altijd in om je te overtuigen van zijn kookkunsten waardoor je zeker terug gaat komen.

Pistekaart Montriond

Pistekaart Portes du Soleil Ontdek het skigebied
650 km piste totaal
170 km blauwe piste 26 %
380 km rode piste 58 %
100 km zwarte piste 15 %
Dal: 900 m - Top: 2466 m
14 gondels | 83 stoelliften | 107 sleepliften
1017 km v.a. Utrecht | reistijd: 10.30 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Activiteiten

In Montriond is er genoeg te doen. Denk aan ski jöring, een one-of-a-kind activiteit voor iedereen. Bepaal zelf je tempo en geniet ten volle van de rit. Geniet 's avonds van een prachtig uitzicht op Morzine door met een slee en fakkel af te dalen. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld paragliding, onder het ijs duiken, boogschieten en lange skitochten.

Plattegrond Montriond

Montriond ligt op 1.000 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:15 uur. Montriond ligt op een hoogte van 900 meter.