Les Gets (1.172m-2.002m)

Les Gets kom je als eerste tegen, liggend aan de westelijk kant van het skigebied. Dit resort is omringd door bossen en alpenweides. Les Gets heeft haar unieke Savoyard bergdorp karakter behouden door haar ligging tussen het Geneva meer en de Mont Blanc en zijn erfgoed van historische en culturele waarde. 

Les Gets Portes du Soleil
Les Gets Portes du Soleil

Wintersport

De kwaliteit en de veelzijdigheid van het skiën is genoeg om bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren. Je kunt zo vanuit je accommodatie de piste op. Les Gets heeft de “Famille Plus Montagne” vakantie label waardoor je zeker weet dat je kinderen in Les Gets als hoogheden worden behandeld! Het grotere deel van de pistes zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en de minder ervaren skiërs. Er is wel een zwarte afdaling voor diegenen die meer uitdaging zoeken.

Vanuit het hart van het dorp kunnen skiërs genieten van de met bomen bezaaide afdalingen, besneeuwde weides, prachtige uitzichten en adembenemende panorama’s. Snowboarders en freestylers kunnen zich uitleven op de Boarder Cross of Snowpark. Zowel een gevorderde skiër als een beginner vindt in Les Gets alle plezier en ruimte die nodig is om van de berg af te kunnen gaan.

Het dorp

In het centrum vind je vele restaurants, winkels en terrasjes waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten. Les Gets vindt het behouden van haar authenticiteit heel belangrijk. Dit kun je terugzien in de houten chalets en de rijke historie van de gebouwen. De authentieke kaasfabriek, de kerkorgel en het skimuseum zijn de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kun je onder andere schaatsen op de ijsbaan, workshops bijwonen, sportieve activiteiten als paragliding beoefenen of lekker ontspannen. In Les Gets is er voor ieder wat wils!

Plattegrond Les Gets